A Gyermekkönyvtár rendezvényei

Internet Fiesta 2020 ONLINE
2020. március 19-től
A Somogyi-könyvtár honlapján
 

21. Internet Fiesta

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2020. március 19. és 26. között immár 21. alkalommal szervezi meg az Internet Fiestát a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A programsorozat célja a mindennapjaink részévé vált digitális írástudás fejlesztése, terjesztése, az internet sokféle felhasználási lehetőségének bemutatása, a figyelem ráirányítása a digitális biztonság fontosságára.

A kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2020 tavaszán csak ONLINE kínálattal jelentkezünk.

JÁTÉKOKE-LEARNINGSZÍNEZD ÚJRA!3D NYOMTATÁSONLINE BEMUTATÓKGYAKORLATOK SZÉPKORÚAKNAK

ROBOTIKA A KÖNYVTÁRBAN – a zárókonferenciára tervezett előadás online változata (további előadások)JÁTÉKOK – online totók: a kitöltők között ajándékokat sorsolunk ki. A nyerteseket e-mailben vagy telefonon értesítjük.

Internet Fiesta 2020 – játékos kérdések az idei Internet Fiestához és a Somogyi-könyvtár online szolgáltatásaihoz kapcsolódóan

Ízutazás a Somogyi-könyvtárban – online játék könyvtárunk virtuális kiállítása nyomán

NETikett – mit illik, mit nem illik az interneten?

NETikett 2. – az internetes szleng


E-LEARNINGingyenes távtanulási lehetőség a Somogyi-könyvtár honlapján keresztül 5 témakörben: szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentációkészítés, felhőalapú tárolás, okoseszközök használata
 

 


SZÍNEZD ÚJRA!
– Legyél te is könyvillusztrátor!
Az itt látható rajzokat egy nagyon régi, 18. századi könyvből (Hortus Romanus) másoltuk ki. Ez a könyv a pápai rezidencia kertjének növényeit mutatja be. A könyvből összesen 300 darab van a világon, ebből az egyik példány a Somogyi-könyvtárban található. A könyvben látható minden egyes metszetet, képet kézzel színezték ki.

 

                 

           

Képzeld el, hogy most te is könyvillusztrátor vagy, és színezd ki a rajzokon látható növényeket! (A kis képre kattintva megnyílik a teljes ábra, amit ki lehet nyomtatni.)

Fotózd le a kiszínezett rajzodat, és április 15-ig küldd el a somogyi.konyvtar.tanfolyam@gmail.com címre. A beküldött alkotásokból egy virtuális könyvecskét készítünk és közzétesszük a könyvtár weboldalán.

Várjuk a színpompás műveket a virágokról és növényekről.

 


A 3D NYOMTATÁSRÓL

Hol tart most a 3D nyomtatás? Milyen alkalmazási területei ismertek jelenleg a technológiának, s mit rejthet a jövő? Hogyan alakíthatja át a hagyományos szakmákat ez az új szerkentyű? Erről az igencsak aktuális témáról szól összeállításunk.

3D nyomtatássa készített karkötő

3D nyomtatás – PREZI

Hegedűs Réka: Nyomtatott pizzát enni, a nyomtatott száddal, egy nyomtatott széken

 


ONLINE BEMUTATÓK

 
 
 
 
 


GYAKORLATOK SZÉPKORÚAKNAK
– A szegedi Somogyi-könyvtár szépkorúaknak szóló videójában 2 tippet mutatunk az önkéntes elkülönülés során fellépő testmozgáshiány enyhítésére.
 Tisztelt Olvasóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár - a fenntartó, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata megelőző intézkedése alapján, a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel - központi könyvtára és valamennyi fiókkönyvtára 2020. március 16-tól a további intézkedésig szünetelteti személyesen igénybe vehető szolgáltatásait.
Az intézmény minden rendezvénye elmarad.

A zárvatartás teljes idejére késedelmi díjat nem számol fel az intézmény.

Olvasóinknak lehetősége van az online hosszabbításra, ha szeretnének ezzel a lehetőséggel élni, a web-es felületen keresztül megtehetik. A Somogyi-könyvtár digitális állományával is segíti a pedagógusok munkáját. Folyamatosan osztunk meg oldalunkon, a könyvtárunk állományában lévő digitális tartalmakat. A zárva tartás alatt kollégáink a digitális könyvtár bővítését, online oktatási tartalmak fejlesztését végzik.

Friss információkért kövesse Facebook oldalunkat és honlapunkat.

Megértésüket köszönjük!

Szeged, 2020. március 15.

Sikaláné Sánta Ildikó igazgatóA fiókkönyvtárak gyermekrendezvényei